Hyvää vuoden jatkoa kaikille !
 kuva L.Koski

Joulun tienoilla tutustuimme Satu-koiraan (3kk).


Nukka suoritti varmuuden vuoksi tutustumisen portin takaa:



Aihki ja Raiku kyläilivät kerrankin valoisan aikaan ja saatiin otettua ryhmäkuva.Eläköön koirankoulutus, vai mitä!


Pikku-Raiku on isoin koira kuvassa.

Vaan vielä isompi on tietysti Bertta (1v). Nyt kun Bertta on satakertaa isompi kuin Nukka, emäntänsä päätti antaa koirien selvittää välinsä (Nukan emäntä nukkui!). Nukka oli tietysti näyttänyt kävyn paikan Bertalle. Katselimme sitten ikkunasta kuinka Nukka toteutti koirakoulussa oppimaansa.

Nukka sanoi Bertalle: paikka ja lähti itse asioilleen, käveli pois näköpiiristä ja viipyi siellä ties kuinka kauan. Ja Bertta istui paikallaan hievahtamatta!
Palatessaan Nukka tarkasti tilanteen


Päivällä Bertta sai jo liikkua - Nukalla ja Millalla oravajahti menossa


Bertan emäntä osti kaupasta ison pussin luita. Siitä otetiin sulamaan kolme kappaletta ja samainen emäntä laittoi pussin portin taakse odottamaan autoon pääsyä. No, myöhemmin yrittäessäni saada koiria sisälle huomasin että Nukalla on jotain aidan luona metsän reunassa. Lähden katsomaan ja Bertta lähtee myös - no ärinähän siitä tuli. Koirat ojennukseen - mitään en kylläkään nähnyt siinä aidalla. Mutta luupussi oli kadonnut portin takaa. Ei mitään jälkiä, että joku olisi hyppinyt portin yli sitä hakemaan. Epäilykset kohdistuivat naapurin koiriin (tietysti!!), jotka olivat metsällä.
Bertan ja emäntänsä huristettua kotimatkalle, lähden koirien kanssa lampaan hoitoon. Normaalisti Milla ja Nukka juoksevat vauhdilla lampolan ovelle. Nyt molemmat painuvat suorilta metsään - ja palaavat hetken kuluttua luut suussa. Tämä luunnouto-operaatio tapahtui sitten seuraavilla lampaanhoitoreissuilla, kunnes kävin hakemassa tyhjän luupussin aidan viereltä metsän puolelta.

Tässä syödään joululahjaporon luita, koirille annettuja.

Lalli kävi joulun alla "kevennysleikkauksessa". Poseerasi jo täysillä muutaman tunnin kuluttua


Lalli nautti huomiosta juhlapyhinä


Kun vieraat lähtivät, Lalli on pistänyt virikkeiden puutteessa (pakkaset vielä lisärajoitteena) koko huushollin sekaisin esittämällä viidakon villikissaa.

Lopuksi vielä talvipäivän piristykseksi arvoitus.
Mikä tämä on?


No, tietysti

kissa pöydällä!