Ohituksia

Taas oli maalaisilla tapahtumarikas päivä - ohitettiin outoja koiria! Nukan kanssa oli tarkoitus mennä sivistymään kavioeläinten match-show'hun, mutta ei löydetty koko tilaisuutta vaikka ajeltiin kuinka (onneksi ei otettu Rikkaa mukaan!).

Korviketoimintana käveltiin Nivan maisemissa metsätietä. Ja saatiin kokemuksia koirien ohituksessa. Tiellä oli kaksi muutakin koiranulkoiluttajaa ja molempien ohi mentiin kahdesti: kerran hiljaa ja kerran muristen. Toisella koirankävelyttäjällä oli kaksi berninpaimenkoiraa, vanhempi ja nuorempi . Kun menivät kapean tien toista reunaa ohitsemme, sekä Nukka että nuorempi berni ärisivät. No me emännät pysähdyimme juttelemaan. Siinä seisottiin vastakkain tien laidoilla ja mätettiin namia hiljentyneiden koirien suihin. Ja puheltiin, että on harmillista kun tapaa niin harvoin toisia koiria. Nukka istui niin nätisti, että otin riskin ja jätin sen istumaan paikalleen ja kävin silittämässä isoja koiria."Onpa hyvin koulutettu koira" sanoi toinen emäntä. Minulle tuli hyvin kissamainen olo.

Nivan satamassa päästin Nukan narusta: seiso - saa mennä. Nukka tekee nopean käännöksen tulosuuntaan! Minä: "eikun tännepäin" ja Nukka katsoo minua hämmentyneenä. Syynä tähän on oppiaine Takapalkka (kts.  Muita oppeja 2)..

Milla nukkui reissumme ajan kotona päiväunia kissojen kanssa sohvalla (tämä on varma syksyn merkki, kun koirat tulee sohvalle). Milla ei viitsinyt edes nousta tervehtimään, katseli ja heilutteli häntäänsä . Kissat tuskin avasivat silmiään. Olivat niin söpö asetelma, että yritin kuvata, mutta Milla on nopeampi kuin kamera, taas kerran mot.:
 


Ja muita oppeja.

1. Jäljillä on käyty Nukan kanssa. Siis jäljestetty ihmisjälkeä metsässä. Sekä harjoiteltu esineiden tuomista metsästä.

Tässä oppilaat Nukka, Aihki ja Raiku.

Edellisellä kerralla Nukan jälki meni tateiksi. Sillä välin kun annoimme jäljen vanhentua, sienestäjät olivat kävellet Nukan jäljellä ja jopa ryöstäneet Nukan namipurkin! Nukka-parka oli tietysti ihan sekaisin - mitä jälkeä tässä pitäisi seurata??? No nyt viime sunnuntaina Nukalla oli selkeä jälki ja se sujuikin oikein hyvin. Samoin sujui esineruuta: pieni alue on kylvetty täyteen tavaroita ja niitä koira sitten sai tuoda emännälleen. Ja jopa Nukkakin toi.Takaisin esikouluun, siellä on kivaa!

Suurin osa ajasta näissä metsäkoulutuksissa kuluu kuitenkin kahvia juoden ja seurustellen.

Aihki on ilmoittanut alamaisilleen, että pysykää te taustalla, minä hoidan kerjäämisen.

Raiku ja Nukka leikkivät välillä.

Alettaisko?

 

Syksyn merkki tämäkin. Koira laiturilla, ei vedessä.

2. Nukan kanssa on harjoiteltu kaikenlaista takapalkalla eli nami pistetään koiran taakse, sitten esim. tehdään seuraamista, maahanmenoa ym ja - saa ottaa. Selvästi toimiva koulutusmalli, kun siirtyi ihan eri maisemiinkin.

3. Millan kanssa on harjoiteltu sivulle tuloa oikealle puolelle. On somannäköistä ja kätevää kun koirat istuu molemmilla puolilla emäntää (en tietenkään näe tilannetta kokonaisuutena kuin sieluni silmillä. )

4. Piha-agilitya on myös harrastettu. Milla osallistuu hyppyihin (rima matalalla varmuuden vuoksi), Nukka hyppää, kiertää, kiipeää ja menee ali. Yhtenä iltana rakensin oikein radan: 3 hypyn sarja, penkin ali, penkin päälle, vesiämpärin kiertäminen, likakaivon kannelle kiipeäminen ja vielä hyppysarja. Nukka innostui tästä harjoituksesta niin, että aloitti hepulijuoksun. Ja eräällä emännällä kauhea syyyllisyys - pitäisi, pitäisi....