Meilläpä oli viikonloppuna oikeat kulutusjuhlat - neljä katumaasturia käytössä. Tässä ikuistettuna kuvaan::

Koirathan nykyään verrataan katumaastureihin, kuten monista lehdistä olemme lukeneet.

Juhlat olivat hyvin säyseät - johtuen lähes 30 asteen pakkasista. Enimmäkseen koirat oleilivat kuvatussa asetelmassa.  Paikat vaihtuivat , kun emäntä valloitti nojatuolin tai sohvan. (Miksi Milla on lattialla? Sortoa? Ei suinkaan. Millalla oli ennen joulua Jotain Vaivaa: se vinkaisi hypätessään sohvalle ja lakkasi sitten nousemasta sille kehoituksista huolimatta. No nyt Millan vaiva on poistunut, päätellen siitä miten se hyppii metsässä, mutta sohvalle se ei enää tule. Epäilen että se muistaa kivun, herkkis kun on. Millalle on ommeltu oma peti sohvan viereen.)

 

Metsässä ollaan tehty tietysti kävelyretkiä, lyhyitä. Lempi (2v) ei tietenkään kävellyt, vaan juoksi kymmenkertaisen matkan muihin verrattuna. Metsästä olisi saanut kauniita kuvia talvesta ja koirista, mutta kamera hyytyi pihassa.

 

Lalli piti lepotaukoa riehumisestaan. Se seuraili tapahtumia uunin päältä ja yläsängystä. Ja kulki hyvin, hyvin rauhallisesti Hilpan ja Lempin ohi.  Emma ei vierailijoista sen kummemmin piitannut - oli ja eli ihan tavallisesti.

P.S. Seuraavana aamuna.

Lalli löysi välittömästi Hilpan ja Lempin lähdettyä oman sisäisen villikissansa.

Nukalla on ollut nyt pakkasten aikaan pesäntekovaihe. Illalla kuuluu ähinää ja repeytyvän kankaan ritinää Nukan nukkumapaikalta. Ulkoa Nukka tulee sisään heti kun ovi avataan . Se syöksyy sohvalle tai tuolille makaamaan kippura-asentoon. Milla on ihmeissään - sen mielestä ollaan liian lyhyitä aikoja ulkona!