kovasti oli liukasta. niinpä kaatua kupsahdin -  ulpukan avustamana. käsi on ollut muutaman viikon kipsissä, oikea tietenkin. vielä pari viikoa ja saan taas isotkin kirjaimet käyttöön.

tiet ovat tällä hetkellä mutavelliä, piha sohjoa ja eläinten ulkokatos ympäristöineen ties missä liejussa. valokuvia ei kehtaa ottaa, eikä voikaan ,katso ylläoleva. kuvituksena siis aivan asiaankuulumattomasti kuvia nukan curling-pelistä muutaman talven takaa.

peli alkaa

kipsi kädesä on tuonut elämään luksusta , kiitos omais- ja ystävähoitajien. ei tiskausta, ei imurointia, ei kaupassa käyntiä....

koirat ovat kulkeneet pannoitta ja naruitta . onneksi oli harjoiteltu. eräänä iltana ohitettiin muina koirina kapella tiellä kaksi remmeissään rimpovaa ja haukkuvaa pystykorvaa. en kyllä ollut uskoa silmiäni.

 

kuljetusta

bertta emäntineen oli täällä hoitoreissulla. sisällä koirasuhteet säilyivät rauhallisina, kun bertta pysyi paikoillaan. pärjättiin jopa välillä ilman väliaitausta. nukka ohitti makaavan tahi istuvan bertan rauhallisesti, kävi nuuskimassa. pihassa ulkoiltiin vuorotellen. yritettiin myös mallia 'nukka tarhassa, bertta vapaana', vaan siitä sukeutuikin tosi rieha. bertta hyppi ja haukkui aitaukseen suljetulle kiusankappaleelle. siis lällätti ähäkuttia täysillä. voinette arvata mitä mieltä nukka siitä oli.

 

kohti maalia

rikka ja lampaat siirtyvät nyt sateella sisälle lampolaan. ulkokatoksen katto kyllä pitää veden, mutta sulava lumi on saanut katoksen sisätilan lainehtimaan. no, kai se kesäksi kuivuu. yritän kyllä epätoivoisesti tuota elikoiden ulkotilaa siivoilla, mutta ei se yksikätisen hommaa. tänään jäin istuksimaan katoksen kynnykselle. vähän aikaa siinä mietiskeltyäni, rikka tuli hyvin rauhallisesti luokseni, jäi seisomaan lähelle. annoin olla, en yrittänyt silitellä. se tuli ihan lähelle, alkoi haistella minua. ensin käsiä, sitten selkää ja olkapäitä. sitten kasvoja, hyvin tarkasti ja hartaasti. ihana lämmin hengitys huurrutti silmälasit. välillä se nosti turpaansa, pärrytti sieraimiaan ja jatkoi haistelua. päätin toimia samoin kuin se, ja aloin nuuskia sen naamaa. puhelin hiljaa, på svenska satunnaisia sanoja, en koskettanut käsillä. näin tunnustelimme toisiamme pitkän tovin. sitten rikka lähti syömään ja minä läksin koirien kanssa sisälle.

tuuletusta