Kas tässä

on meidän Unelma, tuotu auton etupenkillä sylissä reilu tunti sitten.

Ulpukka ja Nippanappa haistelivat karitsan uteliaina - ja sitten aloittivat pökkimisen, näyttää kyllä ihan näytösluonteiselta.

Rikka haisteli uutukaisen uteliaan rauhallisesti ja siten aloitti koko lammaslauman juoksuttamisen. Näytti aika hurjalta, mutta kai se kuuluu asiaan (hevoset ainakin laumaututetaan juoksuttamalla?).

Koirat ensin haukkuivat tulokkaan, sitten Nukka kävi haistelemassa ja nuolemassa. Milla ei arvannut vielä tutustua, heilutteli häntäänsä vähän matkan päässä - ei kai se vain ole lampaaksi naamioitunut aasi? Milla ei nimittäin oikein pidä Rikan juoksutyylistä.

Nyt on vaikein vaihe menossa. Yritän hillitä itseni, etten syöksy laitumelle, kun Unelma siellä huutelee. Jos menen , se on kintussa kiinni. Mutta lampaat on sen porukka, eikö niin?

P.S. samana iltana

Tiiviisti ja hiljaa on Unelma pysytellyt lammasporukassa. Ilta on ollut sateinen ja kaikki  ovat olleet katoksessa: Rikka toisella puolella ja lampaat toisella. Äsken vein elikoille iltakaurat.  Unelma jäi huutamaan perääni aidan viereen. Kovetin mieleni ja sanoin vaan että Hyvää Yötä. Nukan sielu ei kestänyt karitsan huutoa. Se meni aidalle ja nuoli Unelmaa. Pikkuinen rauhoittui. Nyt on hiljaista.