Lämpöiset kesäyöt houkuttavat Lallin retkeilemään.

Aamulla on sitten kotosalla uupunut kissa.

Päivät kuluvat samaan tyyliin:

Koirain kanssa käytiin Vapun   luona Kolin maisemissa. Kuvat M.Nurmela-Antikainen.

Tehtiin reipas kävelyretki männikkömetsässä.

Toisena päivänä kävimme omin nokkinemme uintireissulla (vain Nukka ui, pakotettuna).

Teimme myös koulutusharjoituksia (huomasin Aihkin ja Raikun blogista, että niillä on ahkerat harjoitukset menossa vaikka ovat kesälomalla!). Siis ryhdistäydyimme mekin. Nukka teki muutaman tavaran noutoharjoituksen (esineruutu hienommalta nimeltään). Toi kolme tavaraa, ennätyksemme. Milla harjoitteli esineen ilmaisua - eli haukkui löydettyään tavaran. Tavaroita se osaa toki etsiä, mutta liitettiin siihen haukkuminen. Jeps!

Rikka-aasin kaviot on nyt vuoltu. Eläinlääkäri antoi rauhoittavaa ja vuolija vuoli. Kavioiden putsaus on ollut ongelmallista ja olenkin nyt  hommannut aasin hoito- ja koulutusapulaisen. Hänellä on kymmenen vuoden kokemus hevosten hoitamisesta. Hauska seurata, miten nuori tyttö saavutti heti Rikan luottamuksen.

Tässä jo tähdätään ties mihin!

Rikkaa koulutan (huom. tarmokas ilmaisu) naksuttimella, ihan kirjan ohjeiden mukaan. Koulutettavuus muuten parani huomattavasti kun vaihdoin makupaloiksi maissihiutaleet porkkananpalojen tilalle.  Ensin opeteltiin kepin koskettaminen. Oikein väsäsin siihen tarkoitukseen kepin. Nyt ollaan jo niin pitkällä, että Rikka koskettaa mitä tahansa esinettä kädessäni. Jalkojen nostelussa teimme apulaisen kanssa niin, että hän nosti ja minä klikkasin hyvästä suorituksesta. Ja kas, tänä aamuna sain Rikan molemmat etukaviot putsattua  - ihan kuin kirjoissa!

Höpö-höpö koulutukset , arvelee Rikka?

Yritän pysyä maltillisena. Ei pidä hamuta liikaa. Innostuin tekemään noita kosketusharjoituksia ja Rikka kyllästyi. Se meni apulaiseni luo, oikein painautui - apuva, pelasta!