Kesä on. Siestat venyy.

Ja niitä muita uutisia:

Aiemmin kerroin Bieggan ja Nallen( K:n Guossa) heilasteluista - ja nyt on Kuhmossa ja Enossa koiranpentuja. Kaikki mustia merkein, hyvä Kaisa! Kuhmossa vielä vapaitakin.

Nukan veli Nalle (K:n Guorvil) on käynyt kaikenlaisissa syyneissä. Silmät ovat terveet ja kyynärät ja lonkat oli näyttäneet hyviltä. Kennelliitto lausuu arvioinsa muutaman viikon kuluttua. Nalle kävi myös testauttamassa luonteensa, joka hyväksi havaittiin. Oli avoin ja ystävällinen, rauhallinen ja toimintakykyinen, mutta ei kiinnostunut taistelusta eikä puolustuksesta.  Siis nimensä veroinen nalleroinen. Nyt sitten etsitään pojalle morsmaikkua.

En ole tainnut muistaa mainita, että Nukkakin kävi uusintasilmätarkastuksessa keväällä. Silmät edelleen terveet. Meillä on nyt vähän aikeita Nukan suhteen, on soiteltukin...

Sitten vain kuulumisia.

Nukan kanssa käytiin Pyhäselän koirayhdistyksen Hyvät tavat- koulussa.  Ja olin ihan järkytyksellä jymäytetty!!! Katselmuksessa tapahtunut ihmeparantuminen oli vielä voimissaan - parikymmentä koiraa ja Nukka oli kuin ei olisikaan. Huh, huh. Mutta oli siis kivaa. Ja pääsimme ohitusharjoitukseenkin, kun olimme niin hyviä. Toivottavasti tämä retostelu ei kostaannu - mitään kehuja en ole koskaan kirjoittanut, en.

Kotosalla kavio- ja sorkkaeläimet (huom.editoitu asialliseksi!) ovat tätä nykyä yhteisellä laitumella. Nippanappa ja varsinkin Ulpukka ovat sopeutuneet hyvin, mutta Pimpulalla on selvästi vaikeuksia. Se pysyttelee kauimmaisena ja tulee pitkän, pitkän harkinnan jälkeen laitumelle , jossa minä ja Riku ja koirat olemme. Muut lampaat kipittää heti yhteiseen porukkaan. Toivottavasti Pimpulakin tottuu. Se on kyllä aina ollut vähän jurottaja tyyppiä. Rikun juoksua ei kyllä kukaan eläin oikein kestä.

Iltaisin on taluteltu koirain kanssa Rikua. Hyvin rauhallista kävelyä. Ei kiirettä. On käyty joen rannassa ja metsässä. Pari viime kertaa meni kyllä vähän heikommin. Toisella kävelyllä kohdattiin jänis, jonka perään koirat lähti. Ja toisella kerralla kohdattiin neljä hevosta ratsastajineen. Koirat haukkui hevosia ja Riku oli sitä mieltä, että seurataan tuota laumaa. Tultiin kuitenkin kotiin ihan kunniallisesti.