Tässä on herr Richard, svenska talande åsna. Riku on eka päivänään tutustumassa uuteen laitumeen, räntäsateessa.  Lampaat ovat laitumen kaukaisimmassa nurkassa tiiviissä kasassa. Koirat ovat myös kauempana. Koirat suhtautuivat  aluksi ystävällisen uteliaasti tulokkaaseen, mutta sitten Nukka meni haistelemaan Rikun takakoipea - ja koipihan liikahti. Riku halusi tutustua koiriin ja niin meillä oli tilanne, että aasi jahtaa koiria!?

Itse harjoittelin ekana päivänä narussa (lieka?) talutusta ja rapsuttelua ja kädestä syöttämistä.

Illansuussa vein elikot sisälle lampolaan. Vein Rikun ensin, koska sen tila on perimmäinen ja koska lampaat olivat jossain kaukana. Rikun kuljetus sujui hyvin, mutta lammasparat eivät kerta kaikkiaan uskaltaneet tulla lampolaan. Tosin pikku-Ulpukka olisi tullut, mutta kun tädit kielsivät. No, palautin Rikun laitumella ja yritin uudestaan saada lampaat sisälle. Pitkään ne olivat epäluuloisia, mutta tulivat lopulta. Ja sitten Riku uudestaan. Kun illalla kävin moikkaamassa, kaikki olivat rauhallisia.

Toinen  aasimainen päivä valkeni, oikeasti, lämpimänä. Vein Rikun toiselle laitumelle ja lampaat toiselle. Tuloksena tuijotusta

 

Ja Nukka osallistui hommaan.

Riku selvästi haluaisi lampaiden joukkoon, mutta lampaiden seurusteluhalusta en ole varma. Koirat käy reippaasti (?) haukkumassa Rikua, tulevat  aitaukseen, mutta pysyttelevät kauempana. Ovat kyllä innolla menossa lampolaan aamulla eikä kävelyillä tarvitse odotella koiria portilla!

Itse käyskentelin laitumella ja kokeilin lähteekö Riku seuraamaan. Pitkään katseli lampaita, mutta tuli sitten perässäni.

Vein eläimet sateesta sisälle. Ensin lampaat - suoraan juoksivat sisään. Kuulen lampolaan mahtavan koirien haukunnan. Kun tulen sieltä ulos, huomaan, että Riku on tullut (hypännyt ) aitauksestaan pois ja on pihaportilla, selvästi menossa lampaiden perään. Käyn hakemassa sen narun, koetan käyttäytyä arvovaltaisesti ja talutan sen ihan vieressä lampolaan.

Yritän ottaa kuvia, mutta mokoma aasi on kainalossa! Lopulta se siirtyy omalle puolelleen

ja yhteisruokailu voi alkaa.