Epämääräisten räntä- ja paukkupakkasilmojen jälkeen sopivana talvipäivänä otettiin pitkästä aikaa koulua koirain kanssa. Luvassa oli tauon jälkeen Oikea Koulukin, joten piti vähän harjoitella, ettei olla ihan mahdottoman maalaisia.

No niin - jonoon järjesty!

Katse oikeaan!

Katse vasempaan!

Sitten tehtiin kaikki temput ja liikkeet mitkä muistin. Nukka oli innoissaan - eli harvinainen herkku maistuu. Millakin teki omat liikkeensä innolla, mutta jossain vaiheessa poistui takavasemmalle - tiesi että saa helpolla namia kun tulee välillä käymään. Onneksi Nukka teki oikeassakin koulussa innolla temppunsa: hyppäsi, kiipesi, kiersi, juoksi merkille, pysyi paikallaan. Seuraaminenkin onnistui, jos ei kävelty suoraan kohti autoa, jossa muut koirat odottivat. Uutena harjoituksena oli oman palikan noutaminen - tätä harjoitellaan kotona lisää. On kyllä huvittavaa, että kävyillä tämä temppu onnistuu mainiosti kotimetsässä, mutta koulutuskentällä uusilla palikoilla...Toinen uusi harjoitus oli vieressä istuminen, kun kaksi ihmistä häärää ympärillä ja koettaa häiritä kaikin konstein: kutsumalla, rämistämällä ja leikkikalua heiluttamalla. Lopulta Nukka  sortui leluhoukutukseen, mutta muuten pärjäsi tosi hyvin (sanoo puolueeton arvijoija eli minä).

Lampaat ja Rikka ulkoilevat valoisan ajan. Yli 20 asteen pakkasessa, kovassa tuulessa tai räntäsateessa Rikalle puetaan vaatetta ylle. En tiedä tarvitseeko, koska sille on kasvanut paksu talvikarva. Mutta kirjoissa sanotaan.

Tässä nautitaan välipalaa katoksessa.

Katoksen ulkopuolella nautitaan myös välipala

tämä on sitä kierrätystä.