Voi meitä naisparkoja - sitä syrjinnän määrää! Nukalla on juoksu ja olemme osallistumiskiellossa virallisiin (?) koulutuksiin.

Mutta onneksi meillä on koirilla kokopäiväinen ja elinikäinen koulutus jatkuvasti meneillään. Joka päivä (tämä siltä varalta että koirankoulunopettajamme sattuu eksymään sivuille) harjoitellaan seisomista, maahan menoa, seuraamista. Postinhakumatkat on oikeita koulutusputkia: pysähtymistä remmin alittoa varten, remmissä kävelyä, ohimenemistä (jos Hilppa ja Lempi houkuttelee poikkeamaan pihaansa), paikallaan istumista (jos koirat pääsevät edellä mainittujen pihaan sitten kun remmit on irroitettu), seisomista (remmit pois ja sitten vielä vähän seisontaa), postin kuljetusta kotipihaan.

Metsälenkeillä harjoitellaan luoksetuloa ja pysähtymistä. Näitä ei tietenkään harjoitella, jos koirilla on tärkeämpää tekemistä kuten esim. jäniksen ajo. Lisäksi metsäkävelyillä harjoitellaan etsintää.

Nyt on kuitenkin ilmennyt vakavia ongelmia koulutusohjelman toteuttamisessa. Etsintää ei ole voitu harjoitella moneen viikkoon, koska emäntä ei ehdi kuin ajatella piiloon menemistä, kun kaksi koiraa jo ilmestyy näkyviin! Pysähtymiskäskyn harjoittelu on myös vaikeaa - koirat seisahtuu odottamaan ennenkuin emäntä saa äänensä auki. "Täällä"-komento täytyy sanoa vieressä seisoville elikoille, jotta saa namulastia purettua taskuista.

En tiedä onko syynä ongelmiin hanget, metsissä liikuskellut ilves vai ilmastonmuutos (se voi olla lapinkoiralle koetus). Onneksi ongelmat ovat aina ohimeneviä. Ja onneksi jäällä tämä tauti ei ole niin paha.

k. M.Nurmela-A

Vappu ja Milla odottavat Nukan päätöstä, minne mennään.

k.M.Nurmela-A.

Porukalla mennään!

 

Eilen Naistenpäivänä

osallistuimme Millan ja Nukan kanssa Pyhäselkä-hiihtotapahtumaan, kävellen. Eli käveltiin Nivan grillikodalle, juotiin mehua (ei koirat) ja tavattiin tuttuja. Koirat saivat paljon rapsutuksia - nehän voi säilöä pahan päivän varalle.

Kävelyretki tehtiin  naruissa maantietä pitkin.

Milla, maailman nopein istuja, ennätti tietysti painaa takapuolensa maahan. Piti ottaa kävelykuva....